Cyberkaff (2011 – 2017)

Mellom 2011 og 2017 arrangerte jeg webinarer og live-debatter om pedagogikk, undervisning og teknologi under fanen “Cyberkaff”, startet opp med gode kollegaer på NTNU etter en tur  til Høgskolan i Dalarna i 2011. Nå sender jeg Cyberkaff ut på isen og takker for følget så langt.

Utgangspunktene var alltid det samme: Kan teknologien bidra til å endre vaner, også innen undervisning? Hva er genuint nytt, og hva er bare gammalt nytt, framført på nytt? Hvilke muligheter og hindringer vil økt bruk av digitale hjelpemidler i undervisningen medføre? Hva kan vi lære om kommunikasjon og endring fra andre sektorer, fjernt fra akademia? Hva funker og hva funker ikke?
Den slags saker.

Noen er flinkere enn andre til å eksperimentere med disse og liknende spørsmål. Gjennom e-postlista Cyberkaff samlet vi noen av disse smartingene til dyst, uavhengig av institusjon og yrkesmessig tilhørighet. Fellesnevneren for deltakerne var nysgjerrighet for teknologi, for undervisning, for utvikling, for kommunikasjon og for samarbeid.

“Cyberkaffene” sirklet alltid rundt ulike konkrete prosjekter, teorier eller programvare, som ble presentert og diskutert. Vi telte rundt 90 medlemmer på maillista, som var utgangspunktet for mobiliseringen, fra en rekke ulike institusjoner i Norge, både i og utenfor undervisningssektoren.

Eksempler på tema vi presenterte følger under her, og i samme slengen sender jeg ut en tusen takk til alle de gilde menneskene som deltok, debatterte, presenterte og filosoferte sammen med meg.

Takk for hjelpa, snakkes i bakken! 

 

 

  • Student response systems – hvorfor og hvordan? Av Martin Aasbrenn og Katja Hakel, Diakonhjemmet sykehus og NTNU.
  • Hvordan blir morgendagens undervisning? Av June Breivik, utviklingssjef for elæring ved BIs Learning Lab.
  • Hva går vi glipp av med digitaliseringen? Av Kari Soriano Salkjelsvik fra UiB.
  • “Uninetts digitale verktøykasse” av Simon Skrødal fra Uninett.

 

  1. No comments yet.
(will not be published)