Hvordan lage et nytt system for læring, som på samme tid både revolusjonerer skolen og er “så enkelt at selv en lærer kan bruke det”?, for å bruke Maiuran Loganathans egne ord, når han skal beskrive Ediphys visjon. Kanskje dette er noe du kunne tenke deg å teste? I så fall er det bare å lese og lytte videre her, og deretter hive deg med på den åpne testingen senere i vår.
I denne utgaven av Cyberkaff snakker jeg med Herman Henriksen og Maiuran Loganathan fra Ediphy. De har laget det de kaller et SLMS – Social Learning Management System – og dette skiller seg vesentlig fra det vi kjenner fra de tradisjonelle aktørene som ItsLearning og Fronter. I løpet av våren testet de produktet sitt ved Elvebakken Skole – “den eneste skolen i Norge der denne ideen kunne blitt gjennomført”.
Henriksen og Loganathan hadde veldig spennende tanker rundt læring, deling, utvikling av utdanningen og om å knytte hele verden inn under en læringsparaply, der merittene dine – i form av ditt bidrag til læringssamfunnet – er viktigere enn din formelle status. De har hentet inspirasjon og tankegang fra spillverden, der et poengsystem er med på å definere din rolle i lærings-hierarkiet, som altså skal bidra til å motivere til arbeid, deling, engasjement og læring.
Og hva med kontrollen? Er lærerne klare for å gi slipp på den? Kanskje. Og hva med å måtte jobbe på radikalt nye læringsmetoder? Er vi og studentene klare for det? Ediphy vil i alle fall gjøre dette enklere for oss.
Henriksen og Loganathan snakker her om hvorfor Ediphy finnes, om hvordan det er å starte et AS som 17-åringer, om samarbeid med tunge internasjonale aktører, og ikke minst om hva som skiller Ediphy fra resten av hopen. Dagens LMS er i følge Ediphy-gutta “stalinistiske og mental tortur”, mens de selv jobber i retning av kunnskapsdeling som er uavhengig av lokal tilhørighet, som skal drives fram både av nødvendighet (fag du må ta) og av faglig interesse. Ediphy skal – etter grunnleggernes egne visjoner – erstatte Facebook i dagens skole. Det alene burde få en og annen skeptiker til å titte en gang til, kanskje.
I mai legges dette ut til åpen testing, og alle lærere, studenter eller forelesere som er nysgjerrige, kan ta en titt og sjekke det ut på Facebook-sida deres eller på hjemmesida.
Her ligger hele intervjuet:
(Lyden er litt ujevn i volum, beklager dette, jeg får ikke til å justere det.)
#1 by Stian Haklev on March 29, 2016 - 2:45 pm
Flott at du deler opptaket. Vært flott om du la ut som Youtube video også, jeg er litt allergisk mot å se video uten å kunne regulere avspillingshastigheten
#2 by jorgen on March 29, 2016 - 2:48 pm
Enig, Stian. Jeg skal prøve å få til det nå.
#3 by jorgen on March 29, 2016 - 3:21 pm
Da var YouTube på plas, Stian! Takk for innspill.