Så enkelt at selv en lærer kan bruke det!


Hvordan lage et nytt system for læring, som på samme tid både revolusjonerer skolen og er “så enkelt at selv en lærer kan bruke det”?, for å bruke Maiuran Loganathans egne ord, når han skal beskrive Ediphys visjon. Kanskje dette er noe du kunne tenke deg å teste? I så fall er det bare å lese og lytte videre her, og deretter hive deg med på den åpne testingen senere i vår.

Cyberkaff og Ediphy i prat.

Cyberkaff og Ediphy i prat.

I denne utgaven av Cyberkaff snakker jeg med Herman Henriksen og Maiuran Loganathan fra Ediphy. De har laget det de kaller et SLMS – Social Learning Management System – og dette skiller seg vesentlig fra det vi kjenner fra de tradisjonelle aktørene som ItsLearning og Fronter. I løpet av våren testet de produktet sitt ved Elvebakken Skole – “den eneste skolen i Norge der denne ideen kunne blitt gjennomført”.

Henriksen og Loganathan hadde veldig spennende tanker rundt læring, deling, utvikling av utdanningen og om å knytte hele verden inn under en læringsparaply, der merittene dine – i form av ditt bidrag til læringssamfunnet – er viktigere enn din formelle status. De har hentet inspirasjon og tankegang fra spillverden, der et poengsystem er med på å definere din rolle i lærings-hierarkiet, som altså skal bidra til å motivere til arbeid, deling, engasjement og læring.

Og hva med kontrollen? Er lærerne klare for å gi slipp på den? Kanskje. Og hva med å måtte jobbe på radikalt nye læringsmetoder? Er vi og studentene klare for det? Ediphy vil i alle fall gjøre dette enklere for oss.

Skjermbilde 2016-03-29 kl. 14.15.00Henriksen og Loganathan snakker her om hvorfor Ediphy finnes, om hvordan det er å starte et AS som 17-åringer, om samarbeid med tunge internasjonale aktører, og ikke minst om hva som skiller Ediphy fra resten av hopen. Dagens LMS er i følge Ediphy-gutta “stalinistiske og mental tortur”, mens de selv jobber i retning av kunnskapsdeling som er uavhengig av lokal tilhørighet, som skal drives fram både av nødvendighet (fag du må ta) og av faglig interesse. Ediphy skal – etter grunnleggernes egne visjoner – erstatte Facebook i dagens skole. Det alene burde få en og annen skeptiker til å titte en gang til, kanskje.

I mai legges dette ut til åpen testing, og alle lærere, studenter eller forelesere som er nysgjerrige, kan ta en titt og sjekke det ut på Facebook-sida deres eller på hjemmesida.

Her ligger hele intervjuet:


(Lyden er litt ujevn i volum, beklager dette, jeg får ikke til å justere det.)

 

, , , , , , , , ,

  1. #1 by Stian Haklev on March 29, 2016 - 2:45 pm

    Flott at du deler opptaket. Vært flott om du la ut som Youtube video også, jeg er litt allergisk mot å se video uten å kunne regulere avspillingshastigheten ;)

  2. #2 by jorgen on March 29, 2016 - 2:48 pm

    Enig, Stian. Jeg skal prøve å få til det nå.

  3. #3 by jorgen on March 29, 2016 - 3:21 pm

    Da var YouTube på plas, Stian! Takk for innspill.

(will not be published)